• Gratis verzending vanaf € 49,95*
  • Eenvoudig retourneren binnen 30 dagen*
  • Betaling in termijnen mogelijk*

Jouw Huis, Jouw Thuis, Met Kant en Klaar Gordijnen

Jouw Huis, Jouw Thuis, Met Kant en Klaar Gordijnen

Jouw Huis, Jouw Thuis, Met Kant en Klaar Gordijnen

  kant en klaar gordijnenEr zijn vele manieren om je huis in te richten. Modern, strak, landelijk, hip, retro, noem zo gek maar op. Welke stijl je ook kiest, je wilt een gevoel van thuis creëren. Jouw huis moet passen als een warme jas waar je in weg kan duiken wanneer het koud is. Wanneer je een huis huurt of koopt wil je dit helemaal aanpassen naar jouw smaak. Mooi laminaat of een houten vloer, alle kamers een nieuw verfje of behang op de muren. Een lichte kleur zorgt daar voor frisheid en ruimte, wat donkerdere tinten geven je een gevoel van gezelligheid en warmte. Je huis is bijna af, maar het klinkt ondanks de mooi geverfde muren en je mooie meubeltjes nog erg hol en leeg.

Waarom gordijnen voor de ramen

Alle hippe woontrends met nieuwe ideeën over inrichting, passen daar nog kant en klaar gordijnen en of vitrages bij? Is dat nog wel van deze tijd en niet te stoffig?  Vroeger was het standaard, men koos voor overgordijnen met combinatie vitrage. Toch zijn dit items die blijvend zijn in de interieur inrichting. Hier zijn meerdere redenen voor. kant en klaar gordijnenHou je van een warm huis en wil je er alles aan doen om de energierekening laag te houden, dan zijn gordijnen een goede keuze. Deze hebben namelijk een isolerende werking. Eventuele tocht wordt verminderd door dat extra laagje voor het raam en het voelt net iets behaaglijker aan. En wat dacht je hiervan,  doordat je minder hoeft te stoken, gaat je energierekening omlaag en werk óók jij eraan mee het milieu minder te belasten. Ja, alle beetjes helpen! Gordijnen leveren bij aan een goede akoestiek in de woonkamer. Zonder klinkt het altijd erg leeg en hol. Direct na het ophangen van je gordijnen, merk je dat de echo verdwijnt en kun je elkaar ook veel beter verstaan. Dit draagt bij aan een gevoel van zachtheid, vriendelijkheid en aangenaam comfort in je huis. Of je de gordijnen combineert met een vitrage dat is natuurlijk helemaal persoonlijk. Maar met de huidige kleurstellingen hoeven je ramen er met gordijnen niet uit te zien als vroeger bij je oma! In plaats van gordijnen kun je tegenwoordig ook alleen vitrages ophangen. Je kleedt dan toch je kamer af  en bent verlost van directe inkijk, maar houdt wel contact met buiten.

Kleur van de gordijnen

kant en klaar gordijnenGordijnen zijn echt sfeerbepalend, dus het is erg belangrijk goed na te denken over de kleur. Maak van jou inrichting een mooi stijlvol geheel met de juiste kleur gordijnen. Wil je een intieme sfeer, combineer dan een vitrage met een overgordijn in warme tint. Heb je een stoer of industriële inrichting, wees niet bang om voor zwart te kiezen. Vroeger was dit not done, tegenwoordig deinst men er niet voor terug om voor zwart te gaan. Belangrijkst is de gordijnen af te stemmen op de inrichting. Bij een moderne betonnen vloer, of lichte plavuizen vloer, kunnen warm getinte gordijnen een warme sfeer creëren. Bij een houten of laminaat vloer, staat de off-white tint prachtig en zorgt voor een rustige uitstraling. Ben je een durfal en hou je juist van een kleurrijke inrichting of wil je je basic interieur wat contrasteren, durf voor kleur te kiezen! Moet je een keuze maken voor gordijnen in de slaapkamer dan is het slim om voor de verduisterende versie te gaan. De lichtdichte structuur zorgt ervoor dat er zo min mogelijk licht naar binnen valt. Let wel, hoe donkerder de kleur, hoe meer deze verduisterd. Welke kleur je ook kiest of welke stijl je ook prefereert, gordijnen en vitrages die tot op de grond vallen staan altijd het mooist! Veel plezier met de inrichting van jouw huis, jouw thuis! Krijg je geen genoeg van inspiratie? Kijk ook eens op Interieurpraat.