• Gratis verzending vanaf € 49,95*
  • Eenvoudig retourneren binnen 30 dagen*
  • Betaling in termijnen mogelijk*

Een sfeervolle wintertuin

Een sfeervolle wintertuin

Een sfeervolle wintertuin

Dat het winter is betekent niet dat je niet kunt genieten van je tuin. Breng sfeer aan in je tuin met een gezellig winterterras. In deze blog vind je 4 tips om jouw tuin klaar te maken voor de winterperiode.

Tip 1. Een warme zithoek

Als je aan de winter denkt, denk je niet meteen aan een terras. Toch kun je een sfeervol winterterras in jouw tuin creëren door bijvoorbeeld een palletbank met (kleurrijke) kussens te plaatsen. Pak een plaid en schenk een heerlijke kop thee of chocolademelk voor jezelf in. Bekijk hier onze palletkussens voor de mooiste winterlooks op jouw terras.

Het is eigenlijk net te koud om te kunnen relaxen in de tuin. Een vuurschaal is de ideale oplossing voor de lage temperaturen van deze winter. Je kunt je zelf heerlijk opwarmen bij het knisperende vuurtje. Bekijk hier alle vuurschalen.

Tip 2. Kleur in de tuin

De winter is vaak grauw en grijs. Vrolijk je tuin eens op met vrolijke kleuren, dit kan op vele manieren. Denk bijvoorbeeld aan wintervaste planten, een set palletkussens of een mooi tafelkleed voor over je buitentafel.

Tip 3. Buiten koken door te roken

Winters dineren is des te leuker met een rookoven. Maak jezelf bekend met de eeuwen oude techniek van het roken van eten. Rookovens zijn perfect voor het roken van bijvoorbeeld vlees, vis of aardappelen. Gerechten worden langzaam gegaard, dit zorgt voor een heerlijk mals resultaat. Bekijk onze rookovens hier.

Tip 4. Geef de vogels een warm huis

Vogels kunnen het zwaar hebben in de winter, daarom is het fijn om een vogelhuisje te plaatsen. Hier kan de vogel even bijkomen en zijn honger stillen. Daarnaast is het nestkastje een leuke versiering voor je tuin. Een kleurrijk huisje biedt een thuis voor allerlei kleinere vogelsoorten, denk aan koolmeesjes, roodborstjes en pimpelmeesjes. Je vindt onze vogelhuisjes hier.