Cocktail recepten: Canchanchara
Cocktail recepten: Canchanchara
In de serie cocktail recepten presenteren we deze keer een heel bijzondere cocktail. Namelijk eentje die zijn oorsprong kent in het dorpje Trinidad in Cuba. Trinidad, een kleurig dorpje in het midden van Cuba. Te midden van gezellige kleurrijke en met muziek gevulde straatjes, waar menig Cubaan en toerist salsa danst, is er een heerlijk drankje uitgevonden; de canchanchara. Zet de salsa muziek maar vast aan en volg met het maken van deze heerlijke cocktail.
Het maken van de canchanchara cocktail recept is super eenvoudig.
Wat heb je nodig?
Let op, dit is voor 1 glas canchanchara.- 5 cl rum
- 1,5 cl limoensap (ongeveer de sap van 1 limoen)
- 1,5 cl honing (ongeveer 1 eetlepel)
- Handje vol crushed ice
- Bruisend water
Bereiding van het recept
- Mix de limoensap en honing tot het goed gemixt is.
- Voeg de rum toe.
- Vul het glas met de crushed ice.
- Vul het glas tot de top met het bruisende water.