• Gratis verzending vanaf € 49,95*
  • Eenvoudig retourneren binnen 30 dagen*
  • Betaling in termijnen mogelijk*

6 Tips voor de aanschaf van een hondenkussen

6 Tips voor de aanschaf van een hondenkussen

6 Tips voor de aanschaf van een hondenkussen

Je bent er uit wat voor slaapplaats je wil voor je hond; je gaat een hondenkussen kopen. Maar waar begin je de zoektocht naar zo'n mooi kussen voor je trouwe viervoeter? Er zijn letterlijk duizenden hondenkussens verkrijgbaar online, dus waar begin je je zoektocht?
  1. Kwaliteit van het hondenkussen
Start je zoektocht met het afvragen wat voor kwaliteit je wilt. Verschillende prijsklasse geven verschillende kwaliteiten. Honden hebben doorgaans scherpe nagels. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een kussen met een sterke kussenhoes. De binnenhoes is een ander belangrijk component. Is deze gemaakt van een degelijk materiaal? Vaak zie je in goedkope hondenkussens dat de binnenhoes van een hele slechte kwaliteit is gemaakt, met alle gevolgen van dien. Ook is het belangrijk dat de binnenhoes van een voldoende glad materiaal is gemaakt: als je de buitenhoes regelmatig wilt wassen is handig als de buitenhoes makkelijk te verwisselen is. Als laatste kijk je naar de ritssluiting. Is deze sterk genoeg en is het goed weggewerkt? De rits dient van goede kwaliteit te zijn. Deze zal je regelmatig gebruiken om het hondenkussen te verwisselen.
  1. Kan je de hoes wassen?
Hondenkussen met wisselbares kussenhoesHondenkussen met wisselbares kussenhoes Een absolute must is dat je je hondenkussen moet kunnen wassen. Honden spelen vaak buiten, dartelen in het gras en (en af en toe) banjeren in de modder. Het is zonde als je een mooi kussen hebt en dat deze gelijk vies is. Daarom adviseren wij om een hondenkussen met een verwisselbare hoes te kopen. Op deze manier kan je je kussenhoes gewoon wassen. Eventueel zou je je kussen kunnen uitbreiden met een tweede hoes. Dan kan je deze direct om het kussen doen wanneer de andere in de was zit. Daarnaast is het ook leuk om je kussenhoes te matchen aan je interieur o verschillende seizoenen.
  1. Waaruit bestaat de vulling van het hondenkussen
De vulling is een belangrijk aspect van een hondenkussen. Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar. Vormen van vullingen zijn eps parels, vlokken, fiberfill en schuim. Elke soort vulling heeft zijn unieke eigenschappen, voor- en nadelen. We zullen deze hier bespreken. EPS parels EPS Parels staan bekend om de hoge kwaliteit hondenkussen vulling, welke bestaat uit talloze kleine parels. EPS staat voor Expanded Polysterene. EPS Parels zijn een luxere vulling, van de beste kwaliteit, welke lang meegaan. De parels zakken in tegenstelling tot andere vullingen minder snel in. Daarnaast hebben EPS Parels geen slechte invloed op het milieu. Echter, het grootste voordeel van EPS Parelvulling is dat de vulling zich volledig vormt naar het lichaam van uw hond. Hierdoor komt uw hond zeker weten heerlijk tot rust op het hondenkussen. Vlokken Polyether vlokken, bestaande uit fijngemalen polyether, is een soort hondenkussen vulling dat zeer compact en stevig is. Daarnaast zijn polyether vlokken van schuimrubber, dit zorgt ervoor dat de vulling vormvast is. Ook is deze hondenkussen vulling zeer zacht en veerkrachtig. Een veerkrachtig en zacht hondenkussen zorgt voor een heerlijk comfortabele rustplek voor uw hond. Fiberfill Fiberfill is een soort hondenkussen vulling dat bijzonder veerkrachtig is. Daarnaast heeft Fiberfill vulling heel veel volume en maakt het het hondenkussen heerlijk zacht. Fiberfill, ook wel synthetische watten genoemd, is goede kwaliteit hondenkussen vulling. Ook staat Fiberfill bekend om het feit dat het goed warmte vast kan houden, wat erg fijn is voor uw viervoeter. Schuim Voor orthopedische hondenkussens gebruikt men foam vulling. Dit wordt ook wel hondenbed genoemd, omdat het net een matras is. Hierbij wordt een laag memoryfoam (traagschuim)  of ook wel bekend als NASA schuim gebruikt wat snel weer zijn oude vorm aanneemt door terug te veren en afgewerkt met een laag HR koudschuim . Dit materiaal wordt veel in matrassen toegepast vanwege de hoge veerkrachtigheid, het goed ademen en ook vocht makkelijk afvoert. U kunt dit zien als de betere versie van Polyether. Dit zorgt dat uw hond overal gelijkmatig ondersteund wordt en dus de druk op cruciale punten wordt verlaagd. Dat zorgt er weer voor dat uw hond prettiger ligt en minder klachten heeft. U zult zien dat uw hond zich een stuk prettiger voelt. Let verder op de hoeveelheid van de vulling. Je wilt dat het kussen lekker dik gevuld is, zodat je wel comfortabel kan liggen.
  1. Het kiezen van de juiste maat
Lex & Max Hondenkussen Chien Blauw - 100 x 70cm 2 (1)Kies de maat die bij een volwassen hond van jouw ras. Op deze manier groeit je hond vanzelf in het juiste maat kussen. Het is zonde als je elke paar maanden een nieuw kussen moet kopen omdat je pup uit het kussen groeit. Houd er wel rekening mee dat reuen doorgaans groter zijn dan teefjes. Kijk verder of de maat van jouw keuze groot genoeg is om de hond ook languit te kunnen laten liggen. De meeste honden liggen een beetje opgerold maar ze liggen ook wel eens languit. Het is beetje zonde als je een mooi hondenkussen hebt gekocht en je hond aan een zijkant over de rand van het kussen heen ligt. In onze winkel is er keuze uit 5 maten kussens, variërend van XS tot en met XL. Hiernaast zie je in de afbeelding een overzicht van de maten per hondensoort. Voor degene die meer van lijstjes houden volgt hieronder een voorbeeld.
Maat kussen Geschikt voor hondenras
< 50cm Extra Small Chihauha - Dwergkees - Katten
50cm – 60cm Small West Highland - Terrier - Teckel - Franse Bulldog
60cm – 70cm Medium Heide Spaniel -Border Collie -Beagle
70cm – 80cm Large Retriever Herder Boxer Rottweiler
<120cm Extra Large St. Bernhard Dog Bull Mastif Ierse Wolfshond
  1. Welke kleur past het beste bij je hond?
De kleur haren van de hond: een beige of ecru kussen bij een zwarte hond is niet zo handig. Beter is het om een kleur te kiezen waarop de haren niet zo goed zichtbaar zijn. Van de andere kant wil je misschien ook niet dat je hond als het ware 'wegvalt' in het kussen! Een kleur hoes die de kleur vd hond benaderd is dan een optie. Wanneer er een patroon, zoals text of een ruit op het kussen zit, zijn haren ook minder zichtbaar.
  1. Welke stoffen zijn er verkrijgbaar ?
Lex & Max Hondenkussen Boutique Beige - 100 x 70cm 2Dit hangt er mede vanaf waar je het kussen wilt gaan leggen. In de woonkamer, bijkeuken, achter in de auto of misschien wel in het buitenhok? In de woonkamer dien je er ook eerder naar te kijken of het in huis 'staat' . Een warme, zachte corduroy kan dan bijv. beter passen terwijl in je in het buitenhok misschien eerder naar een all weather kunt kijken. Die kun je weer heel handig met een natte doek afnemen. Als je deze tips ter harte neemt dan bespaar je jezelf waarschijnlijk de ergenis van een miskoop. Bij Hondenkussens.nl heeft als dé specialist op het gebied van hondenkussens een zeer ruim assortiment kwalitatieve hondenkussens in 5 maten & in diverse soorten stoffen.