Rookovens
Rookovens
Rookovens zijn ideaal voor het roken en koken van vis, vlees, ham en meer.
Rookovens zijn fantastische kasten om je eten in te bereiden. Rookovens zijn ideaal voor het roken en koken van vis, vlees, ham en meer. Daarbij is een rookkast ook geschikt voor bijvoorbeeld aardappelen of tofu. De mogelijkheden om unieke gerechten te maken zijn eindeloos. Maak jezelf bekend met de eeuwen oude methode van het roken van eten. Verfijn je eten en ontdek nieuwe smaken.
Soorten rookovens
Rookovens zijn er in verschillende soorten en maten. De keuze voor jouw ideale rookoven hangt af van het soort roker dat je bent. Als je professioneel wilt gaat roken, bijvoorbeeld voor food truck festivals, dan raden we aan om een kwalitatief zware kast te nemen. Voor de hobby roker zijn lichtere en kleinere rookkasten een perfecte oplossing.
Welke gerechten kun je maken?
Met een rookoven heb je veel bewegingsvrijheid als het om recepten gaat. In de rookoven worden onder een lage temperatuur houtskool en houtsnippers verbrand. Door het gebrek aan zuurstof, ontstaat er een aromatische rook in plaats van een vlam. De rook wordt langzaam afgevoerd langs het vlees, waardoor het vlees een authentieke smaak krijgt. Varieer met de smaak van het te bereiden product en kies uit het ruime assortiment rookchips. Naast vlees krijgen ook vis, groenten of bijvoorbeeld noten net dat beetje extra smaak, met een bereiding in de rookoven!